Comedii, musical şi alte spectacole deosebite, pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu. Vezi întreg repertoriul
Sursa foto:TNME Vizualizari:

Comedii, musical şi alte spectacole deosebite, pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu. Vezi întreg repertoriul

Comedii, poveşti mai triste, musical, teatre-documentare şi alte piese vor fi puse pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” în următoarele zece zile.

Iată întreg repertoriul pentru perioada 1-10 februarie 2019:
 
Vineri, 18.00  „Panica la Grand Hotel”, după Ray Cooney în regia lui Sandu Vasilache – , e o comedie de situaţie, cu multe încurcături, unde se încâlceşte şi se descâlceşte, în ritm alert, o sumedenie de probleme ce rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale. Şi aici – agitaţie, uşi trântite, o fereastră „ucigaşă” şi un mort… viu. Sandu Vasilache mai recurge la un şiretlic: inversând sexul personajelor din piesă, aduce în scenă (după Chiriţa lui Alecsandri) o protagonistă femeie jucată de un bărbat.

Sâmbătă, 18.00 "Pomul vieţii" este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingînd coardele sufletului omenesc.

Duminică, 18.00 FAMILIA TOT  Invităm iubitorii de teatru să se lase cuceriţi de un spectacol deosebit, pus în scenă printr-o comedie cu accente dramatice, unde în rol principal îi veţi regăsi pe un poştaş căruia îi place să mai joace corespondeţa, un maior care se crede detectiv şi o simpatică, răbdătoare familie.
 
Marţi, 18.30 „Copiii foametei. Mărturii” Spectacol „Verbatim” (Teatrul-documentar) cutremurător despre foamete: regizoarea a înmănunchiat diverse confesiuni ale locuitorilor din Antoneşti, raionul Ştefan Vodă, supravieţuitori de pe urma foametei din 1946 -1947. Pe cât de simplu, pe atât de trist şi dureros.

Miercuri, 18.00 KRUM - Avionul. Au anunţat deja aterizarea. Într-un oraş… Un oraş care şi-a păstrat tot ce şi-a mai putut păstra...Aeroportul. Vreo două cimitire. Un spital mai bun...altele la fel... de bune…Nişte cafenele...Un hotel… Să-i zicem Hilton...Un cinematograf... Un oraş... Un oraş care şi-a păstrat tot ce şi-a putut păstra... bineînţeles Nordul, Sudul, Vestul, Estul... dar să ajungi de la Sud la Nord înseamnă un efort,o decizie...ceva...şi noi suntem la Sud... într-un cartier situat la sudul unui oraş cu ieşire la mare...un oraş şi o mare... o mare de oameni...femei şi bărbaţi care uneori îşi ridică privirea spre cer ca să caute...să caute... unde se întoarce Krum fără realizări pentru a trăi fără scop într-o lume plină de aparenţe deşarte, idealuri false şi burţi pline, univers al zilei de azi, lipsit cu desăvârşire de sens, dragoste, valori sau gimnastică fie ea şi matinală, în care doar Mama îl iubeşte, de moare, pe Krum...
 
Joi,  18.00  „Amorul dănţuie şi feste joacă” este realizat în stil geto-dacic, sunt închegate 4 opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cîntece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea  se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).

Vineri, 18.00 Livada de vişini de la Chişinău provoacă, vorbind de imperativul schimbării, de indiferenţă şi resemnare: struna ruptă poate fi doar înlocuită: dacă, asemenea bătrânului Firs, "nu mai înţelegi nimic… totul s-a destrămat, " rămâi zăvorât în casa pustie.

Tăvălugul tranziţiei trece peste tot şi toate: Vreme este să te naşti şi vreme să mori; vreme este să sădeşti şi vreme să smulgi ce ai sădit, - zice Eclesiastul. De n-ai curaj s-o faci tu însuţi, lepădându-te de trecutul bântuit, asumându-ţi schimbarea,  îţi vor smulge alţii Livada  - de vişini, peri sau gutuie; casa părintească nu se vinde e slogan ce dă bine în cântec, nu şi în realitate. 

Rostul livezilor e să rămână, imaculate, în memorie.

Sâmbătă, 18.00 „Hronicul Găinarilor” Două secole de amărăciune şi-au pus amprenta pe noua producţie a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, „Hronicul Găinarilor” de Aureliu Busuioc.

Bucuria celor amărâţi de a fi rezistat în faţa cruzimii istoriei, de a fi supravieţuit unui şir de orori „îndulceşte” substanţa dramatică a spectacolului jucat cu săli arhipline.

Duminică, 12.00 ”Peppi Ciorap Lung”: un musical aducând în scenă istorii haioase şi doldora de înţelesuri, mişcare, dans şi melodii de neuitat; năstruşnica Peppi nu se lasă bătută cu una, cu două, face doar ce-i tună prin cap. După o întâlnire cu eroina noastră până şi hoţii se lasă de meserie! Să privim lumea prin lentil imaginaţiei lui Peppi şi de acum în colo nici o zi nu va mai semăna cu alta!

Duminică, 18.00„Douăsprezece scaune” de Ilf şi Petrov – comedie muzicală despre corupţie şi birocraţie, după piesa cu acelaşi nume, o nouă adaptare, toată trupa în scenă. Subiectul, acelaşi: goana după bogăţii, corupţie, temă actuală şi în Moldova. Eroii –puţin modificaţi (caractere naţionale). Ostap Bender, „maestru al combinaţiilor”, cu cei doi amici ai săi – Ippolit Matveevici şi părintele Fiodor sunt meru în căutarea comorii ascunse.
Similare
RECOMANDĂRI