Concert de Înviere în Catedrala fără credincioşi. Andrea Bocelli va cânta duminică, de Paştele catolic, în inima Lombardiei, la Domul din Milano
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Concert de Înviere în Catedrala fără credincioşi. Andrea Bocelli va cânta duminică, de Paştele catolic, în inima Lombardiei, la Domul din Milano

Credincioşii catolici din zonele puternic lovite de coronavirus din lumea întreagă nu vor avea acces duminică, de Paşti, în biserici. Cu o excepţie: Andrea Bocelli. El va susţine un concert în Ziua Învierii, la Domul din Milano. O lume întreagă va putea păşi virtual în catedrală, vizionând recitalul care va fi transmis în direct pe canalul oficial de YouTube al artistului.

Nu va fi nimeni în public. Bocelli va fi acompaniat doar de organistul catedralei, Emanuele Vianelli.

Concertul, intitulat "Bocelli: Muzică pentru speranţă", va avea loc duminică, 12 aprilie, la ora 20.00, ora României.

"În ziua în care celebrăm încrederea în triumful vieţii, sunt onorat şi fericit să răspund 'Da' invitaţiei din partea reprezentanţilor oraşului şi ai Domului din Milano. Cred în puterea rugăciunii săvârşite împreună. Cred în Paşte, un simbol universal al renaşterii a tot ceea ce oricine - fie că este credincios sau nu - are cu adevărat nevoie în aceste momente. Graţie muzicii, împărtăşită online, ne vom da cu toţii mâinile şi vom îmbrăţişa inima rănită şi pulsândă a Pământului. (...) Generosul, curajosul şi vizionarul oraş Milano, precum şi întreaga Italie vor fi din nou, foarte curând, un model de succes, un motor al renaşterii la care sperăm cu toţii. Va fi o bucurie să stăm martori în Dom la celebrarea Paştelui, care evocă misterul naşterii şi al renaşterii", a declarat Andrea Bocelli.

Vor fi interpretate partituri celebre de muzică sacră, printre care "Ave Maria" şi "Sancta Maria", de Pietro Mascagni.

"Sunt bucuros că Andrea a acceptat invitaţia noastră", a declarat primarul din Milano, Giuseppe Sala.

"Anul acesta, sărbătorile de Paşti vor fi foarte diferite pentru noi toţi. Liniştea fericită care cade asupra noastră de obicei în această zi a fost tulburată de pandemia pe care o traversăm cu toţii. Sunt sigur că vocea extraordinară a lui Bocelli va fi îmbrăţişarea care ne lipseşte zilele acestea, o îmbrăţişare puternică, specială, care poate încălzi inima oraşului Milano, a Italiei şi a lumii", a adăugat el, citat de publicaţia Variety.

Artistul a lansat şi o campanie umanitară prin intermediul fundaţiei care îi poartă numele, pentru a ajuta spitalele să cumpere instrumentarul şi echipamentele necesare protejării cadrelor medicale de pericolul infectării cu coronavirus.

Italia a înregistrat cele mai multe decese din cauza coronavirusului din Europa. Potrivit celor mai recente date, 17.127 de persoane au murit aici. Unii specialişti au vorbit despre decimarea unei generaţii întregi. Italia are cea mai în vârstă populaţie din lume, potrivit Demographic Science.

Similare
RECOMANDĂRI