Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Concertul-conferinţă aduce opera enesciană în prim-plan naţional şi european

Opera marelui compozitor George Enescu, mai aproape de public. Asta îşi propune concertul-conferinţă "Enescu pe înţelesul tuturor", organizat la Chişinău. Prin muzica lui, România a ocupat un loc important în lumea muzicală şi în cea culturală, din Europa şi din lume.

Baritonul Ştefan Ignat este cel care a dat naştere acestui concept printr-o fromulă de prezentare inedită, aflată la graniţa dintre concert şi conferinţă. În acest fel muzicianul speră să promoveze mai bine opera enesciană atât pe plan naţional cât şi european.

Iniţial, titlul concertului-conferinţa era "Oedipe, pe înţelesul tuturor", ca mai apoi să fie transformat în "Enescu, pe înţelesul tuturor", pentru a face cunoscute şi celelalte compoziţii ale celebrului compozitor din România.

Iubitorii muzicii de calitate spun că Enescu trebuie cunoscut şi promovat în totalitatea operei sale. Prin el, România se identifică în lumea muzicală şi cea culturală europeană şi internaţională.

Concertul-conferinţă este organizat de Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chişinău, în colaborare cu Muzeul Naţional "George Enescu" din România şi Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău.


 
Similare
RECOMANDĂRI