Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Diplome din partea Mitropoliei Basarabiei pentru persoanele care s-au implicat în promovarea culturii româneşti în Basarabia

Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei a înmânat diplome de recunoştinţă persoanelor care s-au implicat activ în promovarea istoriei şi culturii româneşti în spaţiul basarabean. Decernarea a avut loc în cadrul Adunării Eparhiale a Episcopiei.

Diplomele de recunoştinţă au fost înmânate de Preasfinţitul Antonie, Episcopul de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei.

PreaSfinţitul ANTONIE, Episcop de Bălţi, Mitropolia Basarabiei: „Diploma se acorda dnei Lidia Padureac ca semn a pretuirii pentru curajul de a marturisi adevarul istori constiina romaneasca in spatial basarabean.

Se acorda excelentei sale dlui Petrisor, ca semn a pretuirii pentru promovarea valorilor nationale.. in spatial basarabean.

Se acordă dlui Igor Belei directorul Misiunii Diaconia ca semn al pretuirii pentru promovarea valorilor crestine si a bisericii ortodoxe române in spatial basarabean”.

LIDIA PĂDUREAC, prim-prorector al Universităţii „A. Russo”, Bălţi: Avem un scop comun de a promova valorile, tinerii sa cunoasca ce e frumos si demn de ceea ce a fost inaintasii nostri.

Excelenţa Sa PETRIŞOR IONEL DUMITRESCU, consulul general al României la Bălţi: Cred ca la Balti se simt romanisme. sunt multe proiecte care ajuta la cresterea calitatii vietii tuturor cetatenilor din Balti.

IGOR BELEI, directorul Misiunii Sociale "Diaconia": Avem o serie de actiuni, garderobe sociale, centre specializate, alte structure care ofera un grad sporti de asistenta.
 
În semn de recunoştinţă, laureaţii au primit şi câte un mic bust al domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, simbol al trezirii identităţii naţionale. Adunarea Eparhială a Episcopiei de Bălţi se desfăşoară o dată pe an.
 
Similare
RECOMANDĂRI