Expoziţie-concurs organizată în R. Moldova, în colaborare cu artişti din România, vernisaj de Ziua Limbii Române
Sursa foto:infoprut.ro Vizualizari:

Expoziţie-concurs organizată în R. Moldova, în colaborare cu artişti din România, vernisaj de Ziua Limbii Române

„Saloanele Moldovei”, tradiţionala expoziţie-concurs de artă plastică contemporană, ediţia a XXXI-a, va fi vernisată marţi, 31 august, de Ziua Limbii Române.

„Saloanele Moldovei” a devenit una din cele mai longevive manifestări artistice din perioada independenţei Republicii Moldova, relatează InfoPrut.ro.

În anii ‘90, atunci când au căzut ideologiile totalitar –comuniste, iniţiativa organizării acestor Saloane a fost preluată de către marele artist plastic Ilie Boca de la Bacău. Împreună cu artiştii plastici de la Chişinău, Mihail Grecu şi Sergiu Cuciuc, dar şi cu susţinerea renumitului actor şi regizor, Ion Ungureanu – ministru al Culturii şi Cultelor în Republica Moldova, în acea perioadă  şi alte personalităţi marcante de pe ambele maluri ale Prutului au pus bazele acestei Expoziţii-Concurs cu participarea artiştilor plastici din întreaga Românie şi din Republica Moldova.

Expoziţia-Concurs de Artă Plastică Contemporană „Saloanele Moldovei” îşi propune să ofere publicului iubitor de artă o parte importantă din operele celor mai însemnaţi artişti români contemporani.

„Saloanele Moldovei” a devenit unul dintre cel mai de succes şi important proiect cultural care contribuie la integrarea artiştilor plastici basarabeni în spaţiul cultural românesc.

Data vernisării acestei expoziţii la Chişinău este constantă, pe 31 august, de Ziua Limbii Române, la ora 15:00 la Centrul Expoziţional „C. Brâncuşi” şi va dura până pe 15 septembrie.

Similare
RECOMANDĂRI