Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Festivalul Internaţional de Teatru „Festis” se desfăşoară până pe 14 octombrie

11 zile de teatru cu spectacole de excepţie în premieră pe scenele de la Chişinău. Vineri, a fost inaugurată cea de a treia ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru „Festis”. Marele eveniment va reuni şi scriitori români de pe ambele maluri ale Prutului. Ediţia „Festis” din acest an este dedicată Centenarului Unirii.  

Primele două ediţii ale festivalului au fost dedicate dramaturgilor din Republica Moldova. În acest an, în lumina reflectoarelor, va fi dramaturgia contemporană română. Amfitrionul ediţiei Festis 2018 este Matei Vişniec, cel mai jucat dramaturg român.

Festivalul va fi şi o platformă de discuţii pentru dramaturgi şi actori. Scopul evenimentului este de a promova dramaturgia contemporană romaneasca peste tot în lume. Astfel, pe scenele de la Chişinău, vor urca renumite trupe de actori din SUA, Franţa, Italia, Anglia, Turcia, România şi Ucraina.
 
La Festivalul Internaţional de Teatru „Festis” vor fi prezentate 30 de spectacole, dintre care nouă scrise de Matei Vişniec. Piesele se vor juca pe scenele de la Teatrul Naţional ”Satiricus Ion Luca Caragiale", Teatrul Republican ”Luceafărul”, Teatrul Naţional "Mihai Eminescu", Teatrul „Alexei Mateevici”, Teatrul Municipal de Păpuşi „Guguţă” şi la Teatrul de Revistă “Ginta Latina”.
 
Similare
RECOMANDĂRI