Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Grigore Vieru, comemorat în municipiul Soroca

Grigore Vieru a fost comemorat şi în municipiul Soroca. În memoria marelui poet, Biserica Ortodoxă română "Sfinţii Martiri Brâncoveni" a oficiat un parastas şi a organizat un recital de poezie şi cântece cu genericul "Vieru – omul Duminicii".

SORIN HULUŢĂ, parohul Bisericii „Sf. Martiri Brâncoveni", Soroca: „Grigore Vieru s-a autointitulat Omul Duminicii. Am organizat cu copiii din liceu, profesorii, bibliotecari, credincioşii parohiei care au asistat la această masă duhovnicească, dar şi masă de cultură."

Grigore Vieru este considerat a fi al românilor de pretutindeni. Poetul cu lira în lacrimi, a reunit spiritual cele două maluri de Prut.  

„Am venit astăzi să omagiem persoanlitatea lui Grigore Vieru, un exponent al valorilor naţionale, un purtător de lacrimă colectivă. E cel care a sfinţit mama, patria, limba română, iubirea în versuri de o frumuseţe şi sensibilitate rară. Noi avem datoria sfânta ca să-l cinstim veac de veac. Găsesc oportun această activitate de comemorare a poetului naţional Grigore Vieru.  Încercăm în acest mod să altoim în rândul elevilor tot ce este mai frumos şi mai de preţ”.

În semn de înaltă apreciere pentru creaţia lui Grigore Vieru s-a recitat versuri scrise de marele poet român.

Evenimentul dedicat lui Grigore Vieru este organizat în fiecare an de către Consiliul Unirii din Soroca în parteneriat cu Mitropolia Basarabiei.

OLGA GHERGHELIU, preşedinte Consiliul Unirii, Soroca: „Un scurt omagiu "Sunt omul Dumincii" celui care a fost Grigore Vieru, un sacerdot al limbii române, lacrima de dor a neamului”.

Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935, pe malul Prutului, în satul Pererîta, raionul Briceni.
Similare
RECOMANDĂRI