Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În 2021, oraşul Timişoara va fi Capitala Culturală Europeană

Dacă îţi propui să evadezi pe câteva zile din Republica Moldova, poţi să mergi în inima Banatului, în oraşul Timişoara. Într-un clasament internaţional privind calitatea vieţii în oraşele europene, „mica Vienă din România” ocupă locul 19. Timişoara este un amestec de istorie şi actualitate cu o arhitectură spectaculoasă şi alegerea ideală pentru un city-break reuşit. De curând, locuitorii Republicii Moldova pot ajunge acolo si cu avionul, direct din Chişinău.

Pentru a nu scăpa niciun obictiv important am decis să luăm Timişoara la pas.
 
Este unul dintre cele mai dinamice centre economice şi comerciale din România, cu tradiţie în comerţ, transporturi, educaţie, comunicaţii şi turism, fiind unul dintre oraşele româneşti cu cel mai ridicat standard al vieţii.

La subsol veţi putea descoperi o colecţie de artă bisericească bănăţeană veche şi o valoroasă colecţie de icoane.
 
Chiar din faţa Catedrelei vezi o parte din centrul istoric al Timişoarei. Este format din trei pieţe urbane, unice în România: Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii şi Piaţa Unirii.
 
Cu peste 12 instituţii culturale profesioniste, Timişoara este, după Bucureşti, al doilea pol cultural din Romania din punct de vedere al diversităţii ofertei culturale.
Similare
RECOMANDĂRI