Lidia Bejenaru-Botgros va fi petrecută miercuri pe ultimul drum
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Lidia Bejenaru-Botgros va fi petrecută miercuri pe ultimul drum

Interpreta de muzică populară Lidia Bejenaru-Botgros, soţia dirijorului Orchestrei “Lăutarii”, Nicolae Botgros, va fi petrecută pe ultimul drum miercuri, 28 iulie. Anunţul a fost făcut de către directorul general al „Moldova-Concert”, Andrei Locoman.

„Pe data de 27 iulie corpul neînsufleţit al Lidiei BEJENARU-BOTGROS va fi expus, cu începere de la ora 17.00, la Biserica ,,Sfânta Teodora de la Sihla”.

Miercuri, 28 iulie, cu începere de la ora 10.00 până la ora 12.00, vă veţi putea lua rămas bun de îndrăgita interpretă la Palatul Naţional ,,Nicolae Sulac”.

La ora 13.00, la Cimitirul Ortodox Central va avea loc ceremonia funerară”, a anunţat Andrei Locoman.

Interpreta de muzică populară Lidia Bejenaru-Botgros a plecat la cele veşnice luni, 26 iulie.  Lidia Bejenaru-Botgros s-a născut pe 3 mai 1953, în satul Ţipleşti, Sângerei. A făcut studii muzicale la Şcoala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968-1971. A fost solistă a orchestrei „Ciocârlia” de la Edineţ, apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel” şi „Lăutarii” ale Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”. A fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic” în anul 1993. În 1971, s-a căsătorit cu viitorul dirijor al orchestrei „Lăutarii” Nicolae Botgros, căsnicie în care s-a nascut violonistul Cornel Botgros.
Similare
RECOMANDĂRI