Foto. Mii de oameni au ridicat Sus paharul la Mileştii Mici
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Foto. Mii de oameni au ridicat Sus paharul la Mileştii Mici

Peste 3000 de oameni au ridicat Sus Paharul la Combinatul de Vinuri de Calitate „Mileştii Mici” ce s-a desfăşurat pe 6 octombrie. La eveniment, oamenii au consumat peste 300 de litri de tulburel şi au cumpărat aproximativ 3000 de sticle cu vin.

Oaspeţii au fost întâmpinaţi de eroul zilei, Tulburelul, care le-a oferit câte un pahar cu vin. Doritorii de a învăţa ceva nou, au participat la Şcoala Vinului, unde au fost organizate degustaţii gratuite. La această ediţie, au fost prezentate şase vinuri: Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Merlot, Codru din seria Allegro cu IGP „Codru”, Nobil, ce reprezintă un cupaj de muscat şi riesling şi Negru de Mileştii Mici, din recolta anului 1987.

La eveniment a fost prezentată cea mai mare colecţie de vin din lume, ce numără 1,5 milioane de sticle şi care a fost introdusă în Cartea Recordurilor Guiness.

Pe scena evenimentului, au fost prezentate cele mai îndrăgite tradiţii şi obiceiuri ale poporului din R. Moldova. Ansamblul etnofolcloric Model „Moştenitorii” a povestit despre datinile şi obiceiurile de la călcatul strugurilor. Ansamblurile folclorice din satul Ratuş - ,,Cucoara” şi „Floarea Dorului” au înscenat ritualul drăgaicei, nunta şi obiceiurile păstoreşti, iar ansamblul folcloric Dumbrava verde” din or. Străşeni a prezentat datinile şi obiceiurile viticole, călcatul strugurilor şi obiceiurile nupţiale.

La sărbătoare au participat cântăreţii Zinaida Julea şi Take Five.

Sărbătoarea Vinului a continuat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pe 7 octombrie, unde mii de oameni au vizitat standul şi s-au bucurat de gusturile şi aromele rafinate ale vinurilor CVC „Mileştii Mici”.

Similare
RECOMANDĂRI