Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Muzeul de Arte din Chişinău scoate la lumină o parte din gravurile unor renumiţi pictori, precum Rembrandt sau Auguste Renoir

Muzeul de Arte din Chişinău scoate la lumină o parte din lucrările de mare valoare. Gravurile unor renumiţi pictori, precum Rembrandt sau Auguste Renoir, sunt expuse de astăzi vizitatorilor. Expoziţia de grafică "Opera de weekend" aduce pe simeze şi gravurile pictor german, Albrecht Durer. Lucrările lui sunt estimate la milioane de dolari şi se regăsesc în colecţii prestigioase din lume.

Lucrarea Hristos pe muntele Măslinilor va fi expusă în această sala timp de două zile. Iluminatul este şi el unul special, astfel că toată lumina va fi focusată pe gravură, pentru vizitatorii să o poată admira la justa valoare. Autorul redă una dintre temele sale preferate  - subiectele religioase.

TAMARA DIACONESCU şef Secţie Artă Universală: „După cum spun specialiştii, niciodată patimil lui Hristos nu au fost prezentate într-un mod atât de dramatic  precum în lucrările din această serie, numită "Marea Patima". În această lucrare se regăsesc toate trăirile emoţionale ale omului obişnuit.”

Desenele şi gravurile lui Albrecht Durer se găsesc în colecţii presigioase din lume. Pictura "Madona şi Pruncul' a ajuns să valoreze 50 de milioane de dolari.

LUCIA POSTICĂ director adjunct, Muzeul de Arte: „Colecţia această de grafică a fost formată de în anii 50- 1990, pe baza unor muzee de la Moscova, de la Sankt-Petersbourg, dar baza acestei colecţii, totuşi a fost pusă de donaţia facută de Pavel Şilingovschi, artist foarte cunoscut în mediul basarabean. Dumnealui prin testament a lăsat o donaţie amplă de 344 lucrări care au fost donate  muzeului.”

Colecţia de grafică universală a Muzeului de Arte din Chişinău are peste 15 mii de lucrări. O bună parte dintre ele au fost donate sau achiziţionate de la colecţionari particulari. În următoarele săptămâni, administraţia muzeului va scoate la lumină şi alte lucrări celebre.

LUCIA POSTICĂ director adjunct, Muzeul de Arte: „Mai departe vor fi şi alte nume răsunătoare, de exemplu, Rembrant, August  Renoir, Ivan Şişkin, Paul Gavarni şi reprezentanţi ai artei japoneze.”

Expoziţia de grafică  "Opera de weekend" poate fi vizitată între orele 10 şi 18.
Similare
RECOMANDĂRI