Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O artistă din Republica Moldova a câştigat marele premiu la un concurs european

O artistă din Republica Moldova a reuşit să transpună muzica pe pânză şi să câştige premiul mare la un concurs european. Este vorba de Valeria Barbas, care ruşeşte să îmbine, armonios, muzica şi pictura.

Cele doua arte au un loc foarte important în viaţa Valeriei Barbas. Multe dintre tablourile artistei sunt acompaniate şi de un fundal muzical.
 
„Gândurile mele muzicale se transpun pe pânză. Aici sunt foarte multe paralele, sunt ritmuri, nuanţe, contraste, volume cu care experimentez”, spune Valeria Barbas.
 
Una dintre seriile de tablouri create de artistă este dedicată diversităţii în care luna poate apărea în ochii fiecăruia.
 
„Uneori nu mă pot rezuma doar la un tablou, dacă e să vorbim despre o idee sau un concept. Astfel a apărut şi acestă serie despre nouă priviri asupra lunii. Am încercat să abordez această tematică a lunii. Poate nu a ieşit exact um mi-am imaginat şi am mai încercat de şase, şapte, opt, nouă ori”, mai menţionează Valeria Barbas.
 
Anul acesta, Valeria Barbas a reuşit să participe şi la un simpozion internaţional organizat în Olanda de unde s-a întors acasă cu premiul cel mare.
 
„Am intenţionat să mă întorc în Olanda, pentru că am mai fost la acest concurs în anul precedent şi mă măcina o idee pe care am vrut să o realizez neapărat.  M-am întors ca să realizez acest tablou. Era oarecum legat de contextul unde a fost desfăşurat simpozionul şi anume ţinea de tema poluării mediului. Contrastul dintre un orăşel mic, frumos şi un monstru al uzinii siderurgice”, povesteşte artista.
 
Tot ce îşi doreşte Valeria Barbas este o dezvoltare continuă pe plan artistic şi promovarea lucrărilor sale la scară cât mai largă.
Similare
RECOMANDĂRI