Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

O elevă din Rezina a câştigat un concurs de eseuri despre Uniunea Europeană

Idei geniale în trei mii de cuvinte. Mai mulţi tineri care au participat la un concurs despre Uniunea Europeană şi Acordul de Asociere au fost premiaţi pentru strădania lor. În competitie s-au înscris 80 de tineri din trei ţări, iar premiul mare a ajuns în Republica Moldova.

Victoria Romanov este elevă în clasa a 11-a la liceul din Rezina. Eseul ei s-a numărat printre cele 15 texte ale participanţilor din Republica Moldova la Concursul "Youth Essay Prize".

Victoria Romanov a dedicat două luni din vacanţa de vară pentru a scrie un eseu cât mai original şi care să reflecte cât mai bine relaţia Uniunii Europene cu Republica Moldova. Astăzi şi-a primit premiul la Ambasada Suediei.

Lucrările celor 80 de participanţi din 3 ţări au fost trimise la Bruxelles. Juriul a evaluat şi a selectat 4 eseuri câştigătoare.

Concursul Internaţional de Eseuri este deschis pentru tinerii cu vârsta de sub 30 de ani din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. El face parte din proiectul "Înţelegerea Acordurilor de Asociere şi a Zonelor de Liber Schimb dintre UE şi Ucraina, Moldova şi Georgia", realizat cu sprijinul financiar al Agenţiei Suedeze pentru Cooperare Internaţională şi Dezvoltare. Câştigătorii au primit cărţi, diplome şi câte 500 de euro.
Similare
RECOMANDĂRI