Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Omagiu pentru un veac de teatru la Chişinău

Cu ocazia celor 100 de ani de la inaugurarea Teatrului Naţional Mihai Eminescu din Chişinău, Poşta Moldovei a adus un omagiu specific pentru unul dintre pilonii culturii româneşti şi a emis un întreg poştal în 24 de mii de exemplare. El poate fi achiziţionat de filatelişti şi toţi cei care iubesc teatrul.

Întregul poştal dedicat Teatrului Naţional Mihai Eminescu conţine imaginea vechiului sediu şi o marcă simbolică.

PETRU HADÂRCĂ, director Teatrul Naţional "Mihai Eminescu": „Pe parcursul celor 100 de ani au apărut diferite cărţi poştale, timbe cu persoanlităţi, cu actori, cu edificiul. Mulţumim Poştei Modovei că a ales să fie alături în acest moment important nu doar pentru Teatrul Naţional, dar şi pentru mişcarea teatrală din Republica Moldova, un eveniment important pentru spectatori şi pentru cultura românească”.

Şeful Poştei Moldovei mărturiseşte că decizia de a emite acest întreg poştal este un semn de recunoştinţă faţă de principala instituţie teatrală a Republicii Moldova.

ROMAN COJUHARI, director Poşta Moldovei: „Este un mic simbol de recunoştinţă faţă de acest mare teatru, cu siguranţă, acest teatru merită mult mai multă atenţie şi apreciere, iar acest întreg poştal reprezintă nişte file din istoria acestui teatru la 100 de ani de la fondare”.

Actorii teatrului se bucură pentru gestul celor de la Poşta Moldovei iar asta îi responsabilizează şi mai mult în faţa publicului spectator.

GHENADIE GÂLCĂ, actor, Teatrul Naţional "Mihai Eminescu": „În jumătate de oră urmează să jucăm spectacolul Dosarele Siberiei, un spectacol care deja a creat istorie. Şi prezentarea acestui întreg poştal actorilor care urmează să joace în scenă va fi o surpriză enormă. Este o dovadă în plus că tot ceea ce face noi zi de zi pe scena treatrului, este auzit, este văzut şi este apreciat”.  

Întregul Poştal dedicat celor 100 de ani de la fondarea Teatrului Naţional Mihai Eminescu a fost tipărit în 24 de mii de exemplare. Teatrul Naţional din Chişinău, prima instituţie teatrală de expresie română din Basarabia, şi a fost inaugurat oficial la 6 octombrie 1921. El a fost creat în urma unei hotărâri de guvern semnată de ministrul Cultelor şi Artelor, poetul Octavian Goga, la iniţiativa unui grup de fruntaşi ai vieţii publice locale în frunte cu Sergiu Niţă, ministru al Basarabiei în guvernul României, Ştefan Ciobanu, membru al Academiei Române.
Similare
RECOMANDĂRI