Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Orchestra Naţională de Cameră a R. Moldova va evolua la Festivalul Internaţional „George Enescu" de la Bucureşti

Festivalul Internaţional "George Enescu" din acest an, unul dintre cele mai prestigioase evenimente la nivel mondial, debutează mâine la Bucureşti. Festivalul va avea o durată record de 4 săptămâni şi va reuni 3 500 de artişti străini şi români în cadrul unui program artistic de excepţie. Şi Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova va evolua la Bucureşti cu un program special. Aseară, spectatorii din Chişinău au avut ocazia să asculte programul pregătit. Concertul a fost dedicat celor 30 de ani de independenţă a Republicii Moldova.

În acest an, la Festivalului Internaţional "George Enescu", Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova va participa alături de alte 32 de orchestre de top din lume. Orchestra Naţională de Cameră va evolua sub bagheta prim-dirijorului Cristian Florea, având-o ca solistă pe violonista Maria Florea din Barcelona.

CRISTIAN FLOREA, prim-dirijorul Orchestrei de Cameră: „Avem un program interesant. Bineînţeles, lucrări de Enescu şi contemporanii. Vom cânta 2 intermezzi, un concert de vioară de Joan Manen, care este o descoperire, un mare virtuoz spaniol.”

MARIA FLOREA, violonistă, Spania: „Eu mereu sunt foarte bucuroasă să fiu la Chişinău, la Sala cu Orgă. Mai ales am ocazia asta să cânt compoziţii de un compositor catalan. Sper să-I placă şi publicului.”

VECESLAV BOGHEAN, violist, Orchestra Naţională de Cameră a Sălii cu Orgă: „Suntem onoraţi, este un festival de mare prestigiu, chiar cel mai scump din lume. Ca şi publicul, mereu suntem flămânzi de a cânta în preajma publicului, să ne împărţim cu emoţii.”

O nouă ediţie a celui mai mare festival de muzică George Enescu va debuta mâine la Bucureşti, dar şi în alte oraşe din România. Programul pregătit pentru publicul din România a fost prezentat, aseară la Chişinău.

LARISA ZUBCU, director, Sala cu Orgă: „Avem o mare onoare să participăm la acest festival. Pregătirile au început cu mult timp înainte. Astăzi publicul din Chişinău va avea ocazia să asculte acest program. Concertul de astăzi va fi dedicate celor 30 de ani de independenţă.”

Aşa că la Chişinău, cei împătimiţi de muzica clasică au fost nerăbdători să asculte lucrările marelui compozitor român George Enescu. Este şi cazul acestui cuplu format dintr-o basarabeancă şi un francez. Cei doi se bucură că pot merge la concerte de calitate şi la Chişinău.

În acest an, Festivalulului Internaţional "George Enescu" este la cea de-a cincisprezecea ediţie şi se va desfăşura între 28 august şi 26 septembrie. Concertul Orchestrei Naţionale de Cameră se înscrie în seria "Enescu şi contemporanii" şi va avea loc pe 29 august, în Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă din Bucureşti.

Orchestra Naţională de Cameră va avea trei participări la acest prestigios eveniment muzical internaţional. Festivalul "George Enescu" 2021 se desfăşoară sub sloganul "O istorie din iubire", fiind dedicat celor 140 de ani de la naşterea marelui compozitor român, aniversare marcată pe 19 august.
 
Similare
RECOMANDĂRI