Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pe Aleea Celebrităţilor de la Teatrul Satiricus a apărut încă o stea. Este un omagiu adus dramaturgului român Matei Vişniec

Pe Aleea Celebrităţilor de la Teatrul Satiricus a apărut încă o stea. Este un omagiu adus dramaturgului român Matei Vişniec, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi autori contemporani. Piesele sale, montate pe scena Teatrului Ion Luca Caragiale din Chişinău, se bucură de mare succes

Pe 29 ianuarie a fost ziua de naştere a lui Matei Vişniec, autorul român cu cele mai multe spectacole puse în scenă. În onoarea lui, la Teatrul Satiricus Ion Luca Caragiale din Chişinău a fost montată o stea pe Aleea Celebrităţilor.

„Ori acest om, a fost un punct de spriji în promovarea noastră atât în România cât şi Europa, astăzi îi oferim o stea”, a spus ALEXANDRU GRECU, directorul Teatrului Satiricus Ion Luca Caragiale.

Din cauza pandemiei, dramaturgul nu a fost la eveniment dar a transmis pe Internet câteva gânduri.

„Cu atât mai mult decât oricând trebuei să ne străduim, să nu lăsăm anormalitatea să ne intoxice, să devină o nouă formă de normaliate. Deci un lucru foarte grav i se întâmplă omului şi noi prin cultură putem atenua impactul aceste teribil şi spera că normalitetea va reveni”, a spus MATEI VIŞNIEC, dramaturg.

Iubitorii de teatru din Chişinău au avut prilejul să cunoască artiştii sosiţi din toate colţurile lumii, care au pus în scenă creaţiile lui Matei VIŞNIEC. Ba chiar l-au întâlnit pe autor la montarea unui spectacolul.

În foaierul de la Satiricus a fost lansat şi volumul aniversar "SATIRICUS – UN TEATRU DE REZISTENŢĂ", dedicat celei de a 30-a aniversare a teatrului.
Similare
RECOMANDĂRI