Peste douăzeci de filme aspiră să reprezinte Italia anul viitor la Oscar
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste douăzeci de filme aspiră să reprezinte Italia anul viitor la Oscar

În total 21 de filme italiene, printre care 'Dogman', câştigătoare a premiului pentru cel mai bun actor la ediţia de anul acesta a Festivalului de Cannes, candidează pentru a obţine onoarea de a reprezenta ţara la viitoarea ediţie a premiilor Oscar - la categoria cel mai bun film străin, relatează miercuri EFE.

Filmele au fost alese de Asociaţia Naţională a Industriei Cinematografică, Audiovizuală şi Multimedia (ANICA), care va decide la 25 de septembrie lungmetrajul care va reprezenta ţara.

Pe listă figurează titluri ca 'Dogman', de Matteo Garrone, inspirat dintr-un sordid caz real, cu care italianul Marcello Fonte a câştigat premiul pentru cel mai bun actor la Cannes.

Sau 'Lazzaro Felice', al realizatoarei Alice Rohrwacher, care prezintă o poveste despre sfârşitul epocii feudale dar în zilele noastre şi care a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu anul acesta la Cannes.

Anul trecut Italia a fost reprezentată de 'A ciambra', de Jonas Carpignano.

În ultimii 20 de ani, Italia a câştigat de două ori premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, cu 'La Vita e bella', de Roberto Benigni, în 1998, şi 'La Grande Bellezza', de Paolo Sorrentino, în 2014
Similare
RECOMANDĂRI