Premiera spectacolului „Prinţesa vrăjită” va încheia stagiunea Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premiera spectacolului „Prinţesa vrăjită” va încheia stagiunea Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici”

Premiera spectacolului „Prinţesa vrăjită” de L. Dvorsky va încheia, duminică, cea de-a 73-a stagiune a Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici”.

Tot duminică, la ora 11:00, la Teatrul municipal „Guguţă” va avea loc spectacolul „Motanul încălţat” de Charles Perrault.

Sâmbătă, la ora 11:00, la Teatrul Republican de Păpuşi va fi jucat spectacolul „Şiragul trucurilor” de J. Racek.

Alte evenimente organizate pentru iubitorii de cultură vor avea loc la câteva muzee din Chişinău.

La Muzeul Naţional de Artă al Moldovei, poate fi vizionată, până la 29 iulie, expoziţia cu genericul „Muzică de origine necunoscută”, semnată de pictorul şi fotograful german Sigmar Polke. Expoziţia cuprinde peste 40 de lucrări, realizate de autor de-a lungul anilor. Aceeaşi instituţie găzduieşte, până la 26 august, expoziţia de fotografii „Revedere” de Zaharia Cuşnir. Tot aici poate fi vizionată expoziţia permanentă „Artă Universală” (pictură, artă, sculptură decorativă).

La Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei este deschisă, până la 25 septembrie, expoziţia „Patrimoniu salvat”, care cuprinde obiecte confiscate pe parcursul anilor de către organele de drept ale Republicii Moldova, inclusiv cele reţinute la diferite posturi vamale din ţară. Ele prezintă o varietate largă de peste 5000 de piese: icoane pictate pe lemn, icoane turnate în bronz, podoabe din platină, aur şi argint cu pietre preţioase, monede de aur, monede antice, decoraţii, piese de argintărie laică şi religioasă etc. Tot la Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei vizitatorii pot admira expoziţia permanentă „Comorile trecutului”, alcătuită din piese confecţionate din aur şi argint descoperite pe teritoriul Republicii Moldova.

Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţia permanentă „Natura. Omul. Cultura”. Expoziţia a fost realizată în anii 1988-1994, după concepţia elaborată de grupul de muzeografi, condus de Mihai Ursu şi a proiectului de design, elaborat de Lev Burman. Expoziţia are o suprafaţă de 2000 m2 şi reflectă problema globală a interacţiunii dintre Om şi Natură în baza experienţei locale. 
Similare
RECOMANDĂRI