„Primul român în cosmos” - expoziţie şi conferinţe, la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Primul român în cosmos” - expoziţie şi conferinţe, la Chişinău

În cadrul Programului CENTENAR este organizată o expoziţie şi două conferinţe cu tema: „Primul român în cosmos”.  de către Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău în colaborare cu Academia de Ştiinţe a Moldovei şi Universitatea Tehnică a Moldovei.

Evenimentele stiinţifice şi culturale de o înaltă ţinută academică şi diplomatică aduc în prim plan, la ceas aniversar pentru naţiunea română, una dintre contribuţiile importante care a marcat isoria contemporană a cuceririi spaţiului cosmic.

Zborul românului Dumitru Prunariu a însemnat pentru istoria aviaţiei româneşti  o nouă şi binemeritată realizare. Se împlinesc 37 de ani de la lansarea cu succes a misiunii Soiuz 40 din cadrul programului spaţial Intercosmos când pentru 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute inginerul aeronautic Dumitru Prunariu avea să fie cetăţean al spaţiului cosmic.

Expoziţia de un inedit debordant pune la dispozitia publicului interesat în zilele de 26-28 septembrie, imagini, texte, ilustraţii cu referire directă la evenimentele cruciale din viaţa şi activitatea cosmonautului, aviatorului, inginerului  dar şi diplomatului român.
           
Evenimentele se vor desfăşura după următorul program:
 
  • 27 septembrie, ora 15.00, în holul mare al AŞM – inaugurarea expoziţiei „Dumitru Prunaru - Primul român în cosmos”.
  • 27 septembrie, ora 15.30, Sala Mică a AŞM – conferinţa „Demersuri romanesti in istoria aviatiei si astronauticii” susţinută de E.S. Dumitru Prunariu
  • 28 septembrie, ora 09.30, centrul TEKWILL al Universitatea Tehnică a Moldovei – conferinţă „Importanţa şi consecinţele ştiintifice şi de dezvoltare a cuceririi spaţiului cosmic” susţinută de E.S. Dumitru Prunariu.
Similare
RECOMANDĂRI