Program, Hramul Chişinăului: expoziţii, tango pentru persoane de vârsta a treia şi spectacole coregrafice
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Program, Hramul Chişinăului: expoziţii, tango pentru persoane de vârsta a treia şi spectacole coregrafice

Primăria Chişinău a făcut public programul manifestărilor cultural - artistice consacrate Hramului oraşului Chişinău, sărbătorit la 14 octombrie.

Sărbătoarea va începe cu o depunere de flori la Monumentul Domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, la ora 8:30 dimineaţa şi va continua cu Liturghia de Hram (ora 09:00), la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”.

De la ora 10:00 până la ora 17:00 pe aleile Scuarului Catedralei Mitropolitane va avea loc o expoziţie de artizanat, floristică, carte, picture şi grafică, iar de la ora 11:00 până la ora 12:00 va avea loc inaugurarea oficială a sărbătorii „Hramul Chişinăului”.

Pe parcursul zilei, în zona Pieţei Marii Adunări Naţionale vor avea loc diferite evenimente culturale: Tablou folcloric „Laudă Ţie – străbun Chişinău”, program pregătit de Centrul Republican pentru Copii şi Tineret„ARTICO”, Program muzical-coregrafic distractiv prezentat de către preturile de sector.

La ora 13:00 va avea loc un recital de poezie, în Scuarul Centrului Academic Internaţional Eminescu, iar la ora 14:00, pe scena din PMAN va începe un spectacol musical-coregrafic prezentat de formaţiile artistice a instituţiilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Chişinău.

Ulterior, la ora 16:00, în PMAN va avea loc un spectacol coregrafic realizat de Asociaţia Dansului Modern, iar în paralel, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” va avea loc un eveniment pentru persoanele de vârsta a treia: Valsuri şi tangouri celebre, interpretate de o fanfară.

La ora 17:30, în PMAN va începe un program dedicate Hramului Chişinăului, însă deocamdată nu se cunoaşte ce interpreţi vor urca pe scenă.
Ca şi în fiecare an, sărbătoarea se va încheia cu focuri de artificii, la ora 23:30.
Similare
RECOMANDĂRI