Programul manifestărilor cultural-artistice în Chişinău, consacrate aniversării a 30-a de la proclamarea independenţei R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Programul manifestărilor cultural-artistice în Chişinău, consacrate aniversării a 30-a de la proclamarea independenţei R. Moldova

Primăria municipiului Chişinău informează că autorităţile administraţiei publice locale au prevăzut un amplu program de acţiuni şi manifestări cultural-artistice dedicate aniversării a 30-a de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

Astfel, pe 26 august 2021, ora 14:00, la Muzeul de istorie a oraşului Chişinău va avea loc Salonul artelor cu genericul „30 de ani de la proclamarea independenţei" - întâlnire la înălţime cu personalităţi din domeniul culturii şi ştiinţei - Aurelian Dănilă, doctor habilitat în domeniul artelor.

De asemenea, la ora 15:00, va avea loc lansarea expoziţiei fotografice a artistului Mihai Potârniche, cu genericul „Drumul independenţei", la Muzeul de istorie a oraşului Chişinău.

Totodată, pe 27 august, a.c., începând cu ora 09:00, în cadrul şcolilor de artă din subordinea Direcţiei Cultură, vor fi organizate un şir de vernisaje şi expoziţii de carte şi de artă plastică, în format online, consacrate celor 30 de ani de independenţă a Republicii Moldova, precum şi activităţi cultural-artistice tematice în sectoarele oraşului, după cum urmează:

09:00 - Expoziţie virtuală de carte cu genericul „Independenţa - glas al libertăţii".

10:00 - Expoziţie a lucrărilor de pictură cu genericul: „la Mulţi Ani, Moldova!", Şcoala de Arte Plastice „Alexei Şciusev", (online).

10:00 - Vernisaj de artă plastică cu genericul: „Moldova - ţară de dor", Şcoala de arte „A. Stârcea" (online).  

10:00 - Expoziţie de artă plastică cu genericul. „Ţara mea de doine, ţara mea de dor" (online).

10:00 - Concert tematic cu genericul „Republica Moldova - 30 de ani de independenţă!" (online).

10:00 - Evoluarea ansamblului de violonişti în cadrul manifestării cultural-artistice din Piaţa Marii Adunări Naţionale;

11:00 - Program cultural-artistic cu genericul „Vatra doinelor străbune", str. Miron Costin - Scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei - Sfânta Amintire";

16:00 - Program de acţiuni cultural-artistice cu genericul „Moldova mea", str. Valea Trandafirilor, Parcul „Valea Trandafirilor" , în preajma havuzului.

Evenimentele culturale sunt organizate de Direcţia Cultură a Primăriei Chişinău în comun cu Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu" şi cu preturile de sector.

Similare
RECOMANDĂRI