Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Publicul din Chişinău s-a putut bucura de un week-end cu filme europene

Festivalul Filmului European a venit, pentru prima dată, la Chişinău. Week-end-ul trecut au fost prezentate 13 filme şi o piesă de teatru, combinaţia celor două arte fiind o noutate a ediţiei 2019 a manifestării. Festivalul şi-a propus să concentreze "pulsul" Europei la Chişinău, prin intermediul unor pelicule internaţionale.

În cadrul galei de deschidere, a fost proiectat filmul românesc "Parking", în regia lui Tudor Giurgiu. Pelicula surprinde povestea lui Adrian, un imigrant ilegal în Spania, a cărui călătorie spre o viaţă mai bună se transformă într-o adevarată aventură. Protagonistul, actorul Mihai Smarandache, a fost prezent la proiecţia inaugurală.

Spectatorii au rămas marcaţi de mesajul peliculei. Ediţia 2019 a festivalului a pus în prim-plan temele dominante pentru societatea contemporană, lucru apreciat şi de ambasadorul României la Chişinău, Excelenţa Sa Daniel Ioniţă.

Selecţia filmelor pentru week-end-ul cinematografic din Chişinău s-a concentrat pe problemele şi preocupările actuale şi trecute ale Europei.

Festivalul Filmului European se află la cea de-a 23-a ediţie. Manifestarea cinematografică se va încheia la Sibiu, pe 30 iunie.
Similare
RECOMANDĂRI