Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Hamlet în sos picant", premieră inedită la teatrul Mihai Eminescu din Chişinău

Premieră inedită, zilele acestea, la teatrul Mihai Eminescu din Chişinău. "Hamlet în sos picant", după Aldo Nicolaj, este, de fapt, cunoscuta tragedie shakespeariană văzută... din bucătărie, prin ochii bucătarilor, şi nu din sala tronului a Castelului Elsinore. Actorii sunt nerăbdători să apară în rolurile pe care le-au îndrăgit deja, pentru că pregătirea spectacolului a început înainte de pandemie.

Repetiţiile sunt în toi în sala mare a teatrului Mihai Eminescu. Încă o zi şi actorii vor deschide uşile bucătăriei palatului Elsinore pentru spectatori. Bucatele savoroase şi colorate fac decorul cât se poate de real, în timp ce eroii sunt antrenaţi în replici palpitante şi pline de umor.

Regizorul Alexandru Cozub spune că "Hamlet în sos picant" va fi cel mai condimentat spectacol al acestei stagiuni. Cunoscuta poveste despre răzbunare şi dreptate are loc, de data aceasta, în bucătăria regală, unde şeful bucătar Froggy, interpretat de directorul teatrului, Petru Hadârcă, drege, din polonic, cuţite şi pahare, tragedia prinţului Hamlet.

„Este cel care stă în umbra dar tot odată în prim plan, la curtea regelui şi face ca lucrurile într-u regat să decurgă în mod normal şi sănătos, începând de la stomac. Toţi fierbem acum în societate într-un sos picant, la noi de fapt e un sous mai mult”, a spus Petru HADÂRCĂ, actor.

Actorii precum Diana Decuseară, Dan Melnic, Ghenadie Gâlcă, Margareta Pântea, Iurie Focşa, Mihai Zubcu spun că au încercat să pătrundă în esenţa personajelor, pentru a-i servi spectatorului un deliciu artistic.

„Eu şi colegii mei facem roluri de caracter, aici am putut să ne dezlănţuim aşa cum ne-a permis imaginaţia. Vom avea şi efecte, nu spun că trebuie să veniţi să vedeţi, va fi pe bune miros de bucate, aburi, gustoşenii, şi aici e nucleul palatului, aici e duel, e bârfa, sunt tot felul de chestii”, A SPUS DIANA DECUSEARĂ, actriţă.

„Aici aceştia din textul lui Shakespeare suntem mai pe planul doi, suntem jucaţi de personajulele lui Aldo Nicolai, un bucatăr care decide altfel soarta acestui text”, a spus GHENADIE GÂLCĂ, actor.

Publicul e poftit să guste chiar de mâine din această farsă surprinzătoare. Echipa teatrului aşteaptă cu mari emoţii premiera, care se pregăteşte de aproape opt luni.  

„Pandemia ne-a dat peste cap, am fost nevoiţi să ne oprim, pe urmă iar să revenim. Mesele sunt pline cu bucate, suntem în aşteptarea oaspeţilor”, a spus ALEXANRU COZUB, regizor.

„Senaţia este ca înaite de naştere, ne-a fost foarte dor, am suferit, pentru că toată lumea era deshis. Aceste luni au fost dure pentru cultură”, a spus MARGARETA PÂNTEA, actriţă.

Spectatorii vor avea la dispoziţie doar jumătate din capacitatea sălii teatrului şi vor trebui să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului.
Similare
RECOMANDĂRI