Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Recunoştinţă pentru o viaţă dedicată artei. Pictoriţa Valentina Rusu-Ciobanu, omagiată de ambasadorul României în Republica Moldova

La împlinirea centenarului, Valentina Rusu-Ciobanu a fost omagiată şi de ambasadorul României în Republica Moldova. Excelenţa Sa, Daniel Ioniţă, i-a oferit ordinul şi medalia "Meritul Cultural" în grad de Mare Ofiţer, Categoria "Artele plastice". Decretul a fost semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis, în vara acestui an.

Excelenţa Sa, Daniel Ioniţă: "Stimată doamnă, daţi-mi voie să vă fac şi acest oficiu de a vă prinde în piept decoraţia. Daţi-mi voie să-mi pun masca, pentru că trăim vremuri dificle şi nu vreau să prezinte un risc gestul nostru".

Daniel Ioniţă a declarat că această distincţie este un semn de apreciere pentru măiestria, talentul, dăruirea şi profesionalismul cu care Valentina Rusu-Ciobanu a contribuit la îmbogăţirea culturii din spaţiul românesc şi universal. 

Excelenţa Sa DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova: "Nu numai că vă iubim şi vă apreciem pentru că asta deja ştiţi ci faptul că privind la dumneavoastră ca la o persoană care a reuşit să treacă cu demnitate printr-o sută de ani de istorie. Istorie care a fost încărcată sunt convins şi de satisfacţie, sunt convins şi de lipsuri. O istorie care Dumneavoastră aţi trăit-o personal. Aţi reuşit ca prin arta dumneavoastră să fiţi o memorie vie a generaţiilor care vin".

La rândul său, artista a declarat că a aşteptat această clipă 100 de ani. 

VALENTINA RUSU-CIOBANU, pictoriţă: "Iese că eu am aşteptat 100 de ani această clipă de unire. Pe mine mă apasă vârsta. Eu nu văd bine, nu aud bine, dar le simt pe toate. Şi vă mulţumesc încă odată şi vă îmbrăţişez".
Similare
RECOMANDĂRI