Sala cu Orgă va oferi patru mărţişoare muzicale
Vizualizari:

Sala cu Orgă va oferi patru mărţişoare muzicale

Sala cu Orgă întâmpină primăvara prezentând patru concerte dătătoare de speranaţă, în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică ”Mărţişor”, ajuns la cea de-a 55-a ediţie.


În 2021, întreaga comunitate muzicală îl celebrează pe Astor Piazzolla, marcând 100 de ani de  la naşterea celebrului compozitor şi bandoneonist argentinian. Pe data de 2 martie, Sala cu Orgă aduce un omagiu creatorului ”noului tango” (”Tango Nuevo”), prezentând concertul ”Centenarul Astor Piazzola”.

Spectacolul va fi susţinut de  Orchestra Naţională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avându-l ca solist pe reputatul bandoneonist spaniol, originar din Uruguay, Enrique Telleria.  În program: pagini alese din componistica lui Piazzolla, precum şi creaţii semnate de S. Barber şi J. Turina. La iniţiativa Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, acest concert este dedicat medicilor şi lucrătorilor medicali, şi consitutie un mesaj de recunoştinţă, apreciere şi susţinere în această perioadă de grea încercare pentru întreaga omenire. 
 
Joi, 4 martie, festivalul va continua cu un recital de chitară, oferit de remarcabilul chitarist rus, Dimitri Illarionov, o prezenţă mult apreciată şi aşteptată de publicul meloman de la noi. Muzicianul va prezenta programul ”Trei veacuri de chitară”, alcătuit din lucrări compuse de  J.S.Bach, A.Tansman, F.Tarrega P.Pettoletti, I.Smirnov,  K.Vassiliev,  D. Illarionov.
 
Niciun festival de la Sala cu Orgă nu poate fi conceput fără un recital de orgă. De această dată, oaspetele ”Mărţişor”-ului vine din Ucraina. Pe 7 martie, organista Veronica Struk va cânta un recital solo, iar împreună cu Corul Naţional de Cameră, condus de Ilona Stepan, va interpreta Missa Brevis pentru solişti, cor şi orgă de Zoltan Kodaly, în primă audiţie la Chişinău.
 
Festivalul se va încheia în data de 10 marite, cu un Concert de muzică barocă, susţinut de Orchestra Naţională de Cameră, sub bagheta dirijorului Cristian Florea, iar în calitate de solist vocal va evolua baritonul moldovean Andrei Jilihovschi, aritst care a reuşit să-şi construiască o carieră internaţională de admirat. În program va răsuna una din cele mai profunde şi înălţătoare cantate, ”Ich habe genug”, BWV 82”, precum şi lucrări de G.F.Handel, A. Stradella, Ch.W. Gluck şi A. Corelli.
 
Similare
RECOMANDĂRI