Treizeci de spectacole vor fi puse în scenă la Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Treizeci de spectacole vor fi puse în scenă la Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti

Treizeci de spectacole ale teatrelor din Chişinău, Bălţi, Cahul, Bucureşti, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Sibiu şi Vârşeţ vor putea fi urmărite în cadrului celei de a V-a ediţii a Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti. Startul evenimentului s-a dat pe 16 septembrie când, în incinta Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, s-a pus în scenă spectacolul „Dosarele Siberiei”, în regia lui Petru Hadârcă.

Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti la Chişinău, pentru al V-lea an consecutiv, la început de toamnă, vine să încânte publicul spectator cu cele mai noi creaţii scenice ale regizorilor de pe ambele maluri ale Prutului, a subliniat ministrul educaţiei, culturii şi cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, care a participat la evenimentul inaugural.

În cadrul evenimentului vor putea fi audiate 8 spectacole radiofonice şi vizionat un spectacol-concert cu denumirea „Actorii cântă”.

Reuniunea Teatrelor Naţionale se va încheia pe 29 septembrie cu spectacolul „Livada cu vişini” de A.P. Cehov, în regia lui Alexandru Cozub de la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău.
Similare
RECOMANDĂRI