Un tablou s-a „autodistrus” după ce a fost cumpărat cu 1 milion de lire
Sursa foto:Instagram / Banksy Vizualizari:

Un tablou s-a „autodistrus” după ce a fost cumpărat cu 1 milion de lire

Tabloul artistului urban Banksy „Fata cu balonul” s-a vândut în urma unei licitaţii, la Sotheby's în Londra, cu peste un milion de lire. La scurt timp, pânza a fost mărunţită de un mecanism special creat din rama tabloului.

Incidentul poate fi considerat cu uşurinţa una dintre cele mai scumpe farse. După ce tabloul a fost adjudecat cu 1.041.000 lire, cumpărătorul licitând la telefon, cei prezenţi au asistat suprinşi la „autodistrugerea” pânzei premium, scrie Financial Times, citat de Digi24.

Mecanismul care a transformat tabloul în confetti era cel mai probabil ascuns în ramă şi a fost activat de la distanţă.

„Tocmai am fost Banksy'ed (păcăliţi de Banksy n.r.). Nu am mai experimentat aşa ceva... ca un tablou să fie mărunţit spontan, mai ales când artistul a atins aproape un record. Încercăm să aflăm ce e de făcut mai departe” a spus directorul Sotheby's, după incident.

Cumpărătorul s-a declarat foarte surprins de situaţie, la rândul lui. 

Opera distrusă ilustra o fetiţă care pierdea - sau dădea drumul - unui balon roşu în formă de inimă, o imagine întâlnită des în picturile artistului urban.

Nu este clar momentan dacă artistul Banksy, a cărei identitate nu este cunoscută, a fost prezent la licitaţie şi a activat chiar el mecanismul de distrugere.

Cert e că la scurt timp de la incident, artistul a publicat pe pagina lui oficială de Instagram o fotografie cu momentul în care pânza e mărunţită.

Similare
RECOMANDĂRI