Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr basarabean vrea să ilustreze, prin intermediul benzilor desenate, un roman de 600 de pagini

Benzile desenate, un segment de creaţie mai puţin cunoscut pe meleagurile basarabene, se bucură de o ascensiune în ultimii ani. Octavian Curoşu este un tânăr ilustrator care-şi propune să popularizeze benzile desenate în Republica Moldova. Munceşte mult şi are un singur vis - să ilustreze un roman de 600 de pagini.

În anul 2012, Octavian făcea primii paşi în lumea benzilor desenate. Pe atunci, era student la Facultatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca, în România, acolo unde a şi descoperit schiţele, culorile şi poveştile relatate prin desen.

Tânărul spune că Republica Moldova are mult de lucru pentru a putea face concurenţă culturii benzilor desenate din ţări cum ar fi Franţa sau Belgia. Iar pentru a conştientiza forţa pe care o are animaţia, ilustratorul ne-a propus chiar şi un exerciţiu de imaginaţie.
 
Un rezultat cu care se mândreşte tânărul este un concurs de animaţie în aer liber, desfăşurat în 2018 la Braşov, unde s-a clasat printre cei trei câştigători.
 
Ca orice creator, tânărul are lucrări care îi aduc o satisfacţie aparte. Activităţile cotidiene, aparent simple, îi servesc de multe ori drept inspiraţie.
 
Până a ajunge să ilustreze un roman de 600 de pagini, aşa cum si-a planificat, Octavian vrea să promoveze benzile desenate autohtone, care au familiarizat noile generaţii cu basmele spuse la gura sobei.

Benzile desenate mai sunt numite şi a noua artă. În România, acestea au apărut, în premieră, în 1893, fiind publicate în prima revistă de profil de acolo.
Similare
RECOMANDĂRI