Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Uniunea Teatrelor din Republica Moldova a premiat excelenţa la cea de a 20-a gală, organizată la Teatrul Satiricus

Uniunea Teatrelor din Republica Moldova a premiat excelenţa la cea de a 20-a gală, organizată, aseară, la Teatrul Satiricus. Piesa "Tata", de Dumitru Matcovschi, în regia lui Slava Sambriş, de la Teatrul Republican ''Luceafărul'', a luat premiul pentru cel mai bun spectacol dramatic.

Ediţia aniversară a Galei Premiilor UNITEM a început cu un minut de reculegerea în memoria oamenilor de cultură care au trecut în nefiinţă.

Juriul galei a vizionat peste 40 de spectacole, din perioada decembrie 2020 - septembrie 2021, ale treatrelor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Au fost acordate premiile juriului, ale senatului şi al preşedintelui UNITEM la 16 categorii.

Premiul pentru cel mai bun rol feminine a fost câştigat de Elena Oleinic de la teatrul Ion Luca Caragiale. Premiul pentru cel mai bun rol masculin a revenit lui Victor Triboi, de la Teatrul Luceafărul.

Actriţa Teatrului Naţional Mihai Eminescu, Ninela Caranfil, a primit premiul "Victor Ciutac".

NINELA CARANFIL actriţă: „Victor Ciutac este cel care a adus în Teatrul Naţional Mihai Eminescu suflul românesc. Iată că au trecut atâţia ani şi teatrul Naţional urmează calea lui Victor Ciutac”.

VITALIE DRUCEC membru al juriului: „S-au montat foarte bune spectacole aveai din ce alege, şi nu-ţi zic numai din municipiul Chişinău chiar din toată republica. Pentru că sunt foarte bune spectacole şi la Bălţi şi la treatrul din Cahul şi la teatrul din Ceadîr Lunga, practiv am văzut spectacole bune chiar şi în aceste grele timpuri pentru teatru, teatrele au lucrat foarte bine”.

Printre invitaţii de onoare a fost şi ambasadorul României în Republica Moldova.

Excelenţa Sa DANIEL IONIŢĂ ambasadorul României în Republica Moldova : „Pentru mine, această scenă nu este o simplă podea din lemn, este un templu, templu al teatrului. Este un templu în care dumneavoastră sunteţi marii preoţi şi marele preotese. Pentru că, dacă nu ar fi aşa, umilul spectator, care sunt, nu ar simţi emoţie, nu ar trăi, nu ar visa, nu ar plânge şi nu ar râde la spectacolele dumneavoastră. Şi pentru asta, daţi-mi voie să spun un mare mulţumesc”.

PAULINA ZAVTONI actriţă, Teatrul Luceafărul: „Uitaţi-vă ce sărbătoare de suflet organizează uniunea oamenilor de  teatru în fieca an. Când toţi ne vedem de la Tiraspol, de la Bălţi, de la Cahul, chiar din Chişinău nu ne vedem, dar uite aici ne vedem. E o sărbătoare care noi o aşteptăm extraordinar.”.

Gala Premiilor UNITEM este la a 20-a ediţie.
 
Similare
RECOMANDĂRI