Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Virtuozitatea şi talentul sunt răsplătite. Artistul Nicolae Botgros a primit titlul de Doctor Honoris Causa

Artistul Nicolae Botgros a primit astăzi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Ştiinţe a Moldovei. La şedinţa festivă dedicată Zilei Internaţionale a Ştiinţei au fost premiaţi şi 12 cercetători care s-au remarcat în diverse domenii.

Deşi are în palmares numeroase premii, maestrul Nicolae Botgros, recunoaşte că titlul obţinut astăzi este unul deosebit.

 Cei care l-au cunoscut pe lăutar încă de la începutul carierei muzicale, spun că are un talent aparte de a citi printre rânduri.

Decernarea titlului de doctor honoris causa a avut loc în cadrul şedinţei festiv, dedicate Zilei Internaţionale a Ştiinţei pentru Pace şi Dezvoltare.

Tradiţional, în această zi, sunt premiate cele mai remarcabile lucrări ştiinţifice realizate în anul precedent în diverse domenii, precum istorie, inginerie, matematică sau biologie. Rodica Sturza a primit premiul pentru inovaţii în chimia alimentelor.

Nina Corcinschi a luat premiul pentru literatură "Grigore Vieru."

Evenimentul s-a încheiat cu un recital de excepţie susţinut de Orchestra Naţională de Muzică Populară "Lăutarii", dirijată, de această dată, de Doctor Honoris Causa Nicolae Botgros.

Ziua Internaţională a Ştiinţei pentru Pace şi Dezvoltare este marcată anual pe 10 noiembrie la iniţiativa UNESCO.
Similare
RECOMANDĂRI