Zilele Filmului Românesc. Ediţia a 6-a va fi deschisă în această seară de filmul „Heidi”
Sursa foto:ZFR Chişinău Vizualizari:

Zilele Filmului Românesc. Ediţia a 6-a va fi deschisă în această seară de filmul „Heidi”

Unsprezece lungmetraje, atât noi, cât şi clasice, vor putea fi văzute în cadrul celei de-a şasea ediţii a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) din Republica Moldova, care va avea loc online în perioada 22-25 octombrie. Timp de patru zile, cinefilii vor viziona filmele gratuit, pe noul site al evenimentului, zfrmd.ro, la orele indicate în program. Accesul la filme este limitat exclusiv la teritoriul Republicii Moldova.

Ediţia a şasea va fi deschisă astăzi, de filmul „Heidi” (2019), de Cătălin Mitulescu, unul dintre cei mai importanţi regizori al Noului Cinema Românesc. Lungmetrajul a avut premiera mondială în competiţia Festivalului de la Sarajevo şi are ca protagonist un poliţist în prag de pensionare (Gheorghe Visu) ce primeşte ca ultimă misiune să caute, la marginea Bucureştiului, două fete care trebuie să depună mărturie într-un proces cu trafic de persoane şi crimă organizată.

Tot astăzi, urmăriţi, în secţiunea RETRO, pelicula „Meandre”, de regizorul Mircea Săucan, care îl are ca actor pe Dan Nuţu, o legendă a filmului românesc.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe pagina de Facebook a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău.

Zilele Filmului Românesc la Chişinău sunt un eveniment organizat de Asociaţia Cineaştilor Independenţi Alternative Cinema din Republica Moldova şi casa de producţie Rova Film din România.

Evenimentul  este finanţat de: Centrul Naţional al Cinematografiei din RomâniaUniunea Cineaştilor din RomâniaCentrul Naţional al Cinematografiei din Moldova şi Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău.

Similare
RECOMANDĂRI