VIDEO. Iurie Leancă: Liberalizarea regimului de vize a adus doar beneficii cetăţenilor Republicii Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Iurie Leancă: Liberalizarea regimului de vize a adus doar beneficii cetăţenilor Republicii Moldova

Orice vis se poate transforma în realitate atunci când eşti foarte motivat, atunci când ai resursele necesare şi o comunicare bună cu partenerii. Este declaraţia vicepremierului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, invitat al emisiunii Punctul de AZi de la TVR MOLDOVA, cu ocazia împlinirii a patru ani de când Republica Moldova a obţinut regimul liberalizat de vize.

Potrivit lui Iurie Leancă, obiectivul de a avea regim liberalizat de vize a venit cu presiuni, dar a existat voinţa politică de a permite cetăţenilor Republicii Moldova să aibă acest drept, care astăzi pare a fi unul alienabil şi oferă libertatea de a călători nestingherit.

”Atunci când eşti foarte motivat, atunci când ştii exact ce trebuie să faci când ai resursele necesare şi o comunicare bună cu partenerii, orice vis se poate transforma în realitate”, a declarat vicepremierul pentru Integrare Europeană.

Întrebat despre principalele avantaje de care se bucură cetăţenii Republicii Moldova Iurie Leancă a spus: ”Cei care vor să-şi viziteze rudele de peste hotare le pot vedea nestingherit. Regimul fără de vize împreună cu zona de liber schimb au crescut spectaculos exporturile noastre spre piaţa Uniunii Europene .Tinerii pot călători oriunde îşi doresc. În urma liberalizării regimului de vize, a fost declanşată o mişcare liberă şi nestingherită spre Occident, iar beneficiile sunt enorme.”

Urmăriţi emisiunea aici:

RECOMANDĂRI