Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

100 de femei au primit granturi nerabursabile pentru propria afacere

Tot mai multe femei din Republica Moldova se implică în afaceri. 100 dintre ele au primit suportul necesar şi sprijin financiar pentru a-şi pune ideile în aplicare. Astfel, în urma unui proiect, au fost create peste 179 de întreprinderi, iar pe piaţa muncii au apărut 443 de locuri de muncă. Femeile au primit un ajutor de peste 160 mii de lei.

În Republica Moldova femeile conduc aproape 27% din piaţa de bussines. Proiectul Femei în Afaceri, iniţiat în octombrie 2016, este o oportunitate pentru cele care au idei şi vor să dezvolte o afacere. Promovarea spiritului antreprenorial în rândul femeilor, în special al celor de la sate, este obiectivul principal al programului.

Femeile care au aplicat la acest program au beneficiat de suport din partea unor specialişti. Pentru multe dintre ele, acest program a fost şi principalul motiv de a rămâne în ţară.  

Industria creativă, învăţarea  limbilor străine, dezvoltarea serviciilor din domeniul IT, prestarea seviciilor de consultanţă sunt direcţiile de afacere pentru multe dintre femei.

Programul "Femei în afaceri" este gestionat de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Astăzi a fost lansată şi cea de-a doua etapă a programului, iar din bugetul de stat, pentru ambele etape, au fost alocate peste 51 de milioane de lei.
Similare