180 de companii vor primi finanţare pentru digitalizarea afacerilor, O parte din finanţare va veni de la Uniunea Europeană
Vizualizari:

180 de companii vor primi finanţare pentru digitalizarea afacerilor, O parte din finanţare va veni de la Uniunea Europeană

Mai multe companii din Republica Moldova vor primi finanţare pentru digitalizarea afacerilor. Banii vor fi alocaţi prin Instrumentul de susţinere privind digitalizarea ÎMM, finanţat din bugetul de stat şi suplinit din fonduri Uniunii Europene.

Potrivit Ministerului Economiei şi Infrastructurii, 57 de companii care vor primi finanţare nerambursabilă de până la 200 mii lei pentru digitalizarea afacerilor. Alte 123 de întreprinderi vor beneficia de Business Vouchere în valoare de 20 mii lei pentru accesarea serviciilor de dezvoltare a paginilor web şi setare pe pagini de socializare ale afacerii.

Din cele 57 de companii, înaintate spre finanţare la componenta de grant, 30% sunt din domeniul agricol şi agroalimentar, 20% din industria prelucrătoare, 5% practică activităţi profesionale ştiinţifice şi tehnice, 7% activează în domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţii, 9% privind activităţi de cazare şi alimentaţie publică, iar 13% activează în alte domenii (învăţământ, servicii medicale, traduceri). În municipiul Chişinău sunt localizate 38% dintre companii, alte 29%, în regiunea de nord a ţării, 17%, în centru, iar 16%, în regiunea de sud şi UTA Găgăuzia.

Cele 123 de întreprinderi care au fost înaintate spre finanţare în cadrul suportului sub formă de Business Voucher vor putea contracta serviciide dezvoltare a propriei pagini web, setării pe pagini de socializare, elaborarea profilului on-line şi descrierii activităţii companiei şi produselor acesteia, aderarea la platforme de tip market-place, ce oferă posibilităţi de plăţi online şi aspecte logistice integrate.

Similare
RECOMANDĂRI