20,5 milioane de dolari din partea USAID, pentru dezvoltarea comunităţilor
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

20,5 milioane de dolari din partea USAID, pentru dezvoltarea comunităţilor

Peste 100 de localităţi din Republica Moldova vor beneficia, în următorii cinci ani, de asistenţă financiară pentru dezvoltare, în valoare totală de 20,5 milioane de dolari. Suportul pentru îmbunătăţirea serviciilor publice, modernizarea infrastructurii şi creşterea veniturilor la nivel local va fi oferit în cadrul Programul „Comunitatea mea”, lansat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului de la Chişinău, de asistenţă în cadrul Programului „Comunitatea mea” vor beneficia autorităţile publice locale de nivelul I, grupurile civice şi mediul de afaceri local, care, prin colaborare, vor dezvolta comunităţile şi vor îmbunătăţi disponibilitatea şi eficienţa serviciilor publice. Fiecare proiect de infrastructură prevăzut în cadrul programului valorează aproximativ 500 de mii de dolari.

Pe parcursul acestui an, oamenii din 20 de localităţi ale ţării vor avea parte de servicii mai calitative, iar în perioada următoare, anual, de suport vor beneficia câte 35 de comunităţi selectate.

Similare