67 de mii de foşti deponenţi ai BEM vor primi în acest an sumele indexate
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

67 de mii de foşti deponenţi ai BEM vor primi în acest an sumele indexate

Deponenţilor Băncii de Economii, născuţi între anii 1948-1951, îşi vor primi în acest an sumele indexate, aferente celei de-a doua etape indexare. Potrivit ministrului finanţelor, Sergiu Puşcuţa, este vorba de 67,3 de mii de persoane. Pentru achitarea sumelor indexate categoriilor respective de cetăţeni vor fi necesare 63,7 milioane de lei, transmite IPN.

Potrivit deciziei Guvernului, anul acesta va fi continuată indexarea şi la prima etapă pentru beneficiarii care nu au reuşit să-şi ridice banii. În aceste scopuri se propune alocarea a 300 de mii de lei.

Indexarea depunerilor populaţie la Banca de Economii a început în 2003. Legea prevede indexarea, la prima etapă, a primei mii de ruble a soldului cumulativ la toate conturile deţinute de un deponent în raport de 1 rublă: 1 leu. În etapa a doua, soldul ce depăşeşte prima mie de ruble este indexat în raport de 2,5 ruble: 1 leu.

Din 2003, când a început indexarea, şi până în 2019  au fost achitate foştilor deponenţi ai BEM  plăţi indexate în valoare totală de 792 mln lei.    
Similare
RECOMANDĂRI