A fost constituită Agenţia pentru Dezvoltarea şi Modernizarea Agriculturii
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

A fost constituită Agenţia pentru Dezvoltarea şi Modernizarea Agriculturii

A fost constituită Agenţia pentru Dezvoltarea şi Modernizarea Agriculturii. Decizia a fost luată de către Cabinetul de miniştri, în şedinţa de miercuri, 24 iunie.

Conform deciziei, autoritatea publică „Unitatea de Implementare şi Administrare a Proiectului Creşterii Producţiei Alimentare” se reorganizează, prin transformare, în Instituţia Publică „Agenţia pentru Dezvoltarea şi Modernizarea Agriculturii”, scrie Moldpres.

Funcţia de fondator al Instituţiei Publice „Agenţia pentru Dezvoltarea şi Modernizarea Agriculturii” se exercită, în numele statului, de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Scopul Agenţiei constă în facilitarea accesului fermierilor la tehnică şi echipament agricol modern prin vânzare-cumpărare, inclusiv în rate, întru asigurarea creşterii producţiei agroalimentare competitive şi dezvoltarea unei oferte de alternative/soluţii pentru modernizarea agriculturii, prin furnizare de consultanţă şi expertize, instruire, asistenţă în planificarea afacerilor în sectorul agroalimentar.

Similare
RECOMANDĂRI