A fost lansat „Ghidul resurselor financiare pentru IMM-uri şi startup-uri”
Sursa foto:Moldpres Vizualizari:

A fost lansat „Ghidul resurselor financiare pentru IMM-uri şi startup-uri”

Ghidul resurselor financiare pentru IMM-uri şi startup-uri” a fost lansat marţi, în cadrul unui eveniment online. Acesta va include toată informaţia de interes pentru viitorii şi actualii antreprenori, începând de la finanţarea startup-ului, resursele de asistenţă disponibile la etapa de dezvoltare, ce poate fi accesată într-un document consolidat.

„Ghidul este o resursă importantă pentru antreprenorii din Republica Moldova. Am luat în considerare solicitările şi opiniile antreprenorilor, astfel informaţia prezentată este accesibilă, clară şi extrem de utilă”, a declarat Iuliana Drăgălin, secretar de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Ghidul conţine informaţii utile şi practice despre toate tipurile de suport în afaceri disponibile în ţara noastră, începând de la finanţări nerambursabile până la servicii de consultanţă, mentorat şi instruire antreprenorială, şi a fost elaborat la solicitarea Organizaţiei pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (ODIMM). Acesta a fost publicat prin intermediul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare al Germaniei şi al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Potrivit Iuliei Costin, director al general al ODIMM, Ghidul de finanţare pentru IMM-uri şi startup-uri este o introducere în lumea afacerilor şi o călăuză în dezvoltarea propriei întreprinderi. „Ne dorim să construim o comunitate de antreprenori puternică, competentă, temeinică şi îndrăzneaţă pentru relansarea economiei şi creşterea bunăstării generale a ţării”, a opinat  Costin.

În prezent, IMM-urile reprezintă 98,6% din totalul întreprinderilor din Republica Moldova, iar numărul de angajaţi în cadrul acestora constituie peste 60% din totalul forţei de muncă din ţară.

Similare
RECOMANDĂRI