A fost prelungit termenul de aplicare a mecanismului de subvenţionare a întreprinderilor care au instituit şomaj tehnic sau staţionare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A fost prelungit termenul de aplicare a mecanismului de subvenţionare a întreprinderilor care au instituit şomaj tehnic sau staţionare

Guvernul a aprobat prelungirea termenului de aplicare a mecanismului de subvenţionare a întreprinderilor şi organizaţiilor necomerciale, care au instituit şomaj tehnic şi/sau staţionare conform prevederilor Codul muncii. Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Finanţelor.

Potrivit radiochisinau.md, vicepremierul Serghei Puşcuţa a menţionat că, proiectul dat a fost elaborat ca urmare a adoptării de către Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a Hotărîrii nr. 17 din 23 iunie 2020, prin care starea de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită pînă la 15 iulie 2020, şi are drept scop susţinerea activităţii de întreprinzător, pentru atenuarea efectelor negative generate de situaţia epidemiologică (COVID-19) asupra economiei.

Proiectul de Hotărâre nu implică alocarea resurselor financiare suplimentare, iar implementarea acestuia se încadrează în cuantumul resurselor prevăzute în bugetul de stat, în acest sens.

Menţionăm că, mecanismul de subvenţionare, prevăzut de art.II din Legea nr.69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică şi modificarea unor acte normative, a fost stabilit pe perioada 16 mai – 30 iunie 2020, iar Guvernul a fost abilitat, prin XXIX alin.(2) din acelaşi act normativ, cu dreptul de a prelungi termenul de aplicare a acestui mecanism.

Similare
RECOMANDĂRI