Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Administraţia gărilor auto şi transportatorii se acuză reciproc de ilegalităţi. Ce spune Ministerul Transporturilor

Schimb de acuzaţii între administraţia gării auto şi transportatori. Ambele tabere susţin că se comit ilegalităţi. Unii că nu şi-ar achita obligaţiile contractuale iar ceilalţi că ar face evaziune fiscală. Reprezentanţii "Gării Auto Moderne" au prezentat astăzi contractul de parteneriat public privat pentru a pune punct speculaţiilor. Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor susţin că de fapt în ambele tabere sunt încălcări ale legii.

Administratorul companiei "Gările Auto Moderne" susţine că în contractul de parteneriat public-privat se prevede modernizarea gărilor şi investiţii de peste 200 de milioane de lei. El mai spune că nu se fură de la stat aşa cum spun transportatorii iar în primul an de activitate au fost făcute investiţii de 38 milioane lei pentru modernizarea a opt autogări din Republica Moldova.

IURIE MOROZ, administratorul companiei "Gările Auto Moderne": „Beneficiile directe ale statului pe durata de derulare a contractului constituie peste 450 de milioane de lei. În toată perioada de contract compania gările auto moderne va plăti suplimentar statului Republica Moldova anual în mediu peste 10 milioane lei, corespunzător de 10 ori mai mult decât cele obţinute într-un an de activitate”.

Reprezentanţii Gării Auto Moderne spun că de fapt membrii Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto încalcă legea.

IURIE MOROZ, administratorul companiei "Gările Auto Moderne": „Întreprinderile pe care le deţine şi le gestionează Alexa, zilnic comit evaziuni fiscale, efectuând transport de călători obţinând sute de mii de lei neimpozabile. În viziunea dumnealui, compania Gările auto moderne a deposedat statul şi a intrat în posesia gărilor din ţară, minciună. A venit rândul legalizării veniturilor, aşa renumitul revoluţionar nu doreşte ca în ramura de transport să fie regulă”.

Preşedintele consiliului asociaţiei transportatorilor este în conflict cu administraţia gării şi susţine că şoferii sunt intimidaţi.

OLEG ALEXA, preşedintele Consiliului Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto: „E o metodă de a lor de apărare care nu corespunde realităţii. Asta Gara încearcă să intimideze transportatorii care spun că vor să vină la protest, gara încearcă să îi şantajeze”.

Reprezentanţii gării au prezentat şi imagini cu ilegalităţile  transportatorilor.

OLEG ALEXA, preşedintele Consiliului Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto: „Admitem că şoferii comit anumite încălcări şi admitem că la unii pasageri nu eliberează tichet de călătorie, păi ce are asta cu protestul nostru. Noi spunem că gările şi staţiile auto au fost furate de la stat”.

Contactaţi de TVR Moldova, reprezentanţii Ministerului Transporturilor susţin că în ambele companii au fost înregistrate încălcări ale legii şi sunt monitorizate de Agenţia Naţională Transport Auto. Sunt plingeri şi de o parte si de cealaltă. Pe 7 octombrie, membrii Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto vor organiza un protest în faţa Guvernului.
Similare
RECOMANDĂRI