Agenţii economici pot depune cereri de acordare a subvenţiei pentru susţinerea proiectelor de iniţiative locale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Agenţii economici pot depune cereri de acordare a subvenţiei pentru susţinerea proiectelor de iniţiative locale

Agenţii economici care intenţionează să creeze locuri noi de muncă şi să reducă şomajul în localităţile rurale pot aplica pentru subvenţii. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat demararea procesului de înregistrare a cererilor pentru acordarea subvenţiei de susţinere a proiectelor de iniţiative locale.

Susţinerea proiectelor de iniţiative locale este o măsură activă de ocupare a forţei de muncă destinată agenţilor economici, în scopul stimulării creării locurilor de muncă în mediul rural, scrie Bizlaw.md.

Subvenţia este destinată exclusiv pentru procurarea  echipamentelor tehnologice, maşinilor, utilajelor, aparatelor şi instalaţiilor de măsurare, control şi reglare, tehnicii de calcul, mobilierului pentru dotarea spaţiilor amenajate destinate activităţii economice pentru care s-a solicitat finanţare.

Mărimea subvenţiei constă în compensarea a 65% din cheltuielile suportate, maxim 10 salarii medii lunare pe economie în condiţiile acoperirii de către întreprinderea beneficiară de subvenţie a 35% din costul proiectului, care poate fi cuantificată monetar.

Pentru a beneficia de subvenţie, angajatorul trebuie să depună la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forţei de muncă (STOFM), în raza căreia îşi are activitatea următoarele documente:

Similare
RECOMANDĂRI