Agenţii economici pot solicita finanţări prin intermediul unui nou program
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Agenţii economici pot solicita finanţări prin intermediul unui nou program

Oamenii de afaceri pot primi suport din partea statului prin intermediul unui nou program. O decizie în acest sens a fost luată de Guvern, în cadrul ultimei şedinţe, informează Bizlaw.md.

Potrivit documentului, programul poate fi accesat de IMM-urile cu potenţial înalt de creştere şi internaţionalizare, interesate de suport pentru aplicarea practicilor internaţionale în domeniul producerii şi competitivităţii afacerilor, precizează sursa citată

Întreprinderile vor beneficia de suport consultativ, prin Business Voucher, în valoare de până la 100 mii lei pentru dezvoltarea imaginii corporative sau de produs. De asemenea, vor primi suport financiar prin procedura de grant pentru achiziţionarea de echipamente, utilaje, instalaţii, procurarea francizelor, licenţelor, software, achiziţionarea materiilor prime şi a materialelor necesare procesului de producere.

La Program pot participa ÎMM-urile care activează pe piaţă de cel puţin doi ani, demonstrează o creştere continuă şi planifică să se extindă pe noi pieţe de desfacere sau să substituie importurile de produse sau servicii în Republica Moldova. Suport nu vor putea primi companiile care activează în domeniile de activitate eligibile direcţiilor de utilizare ale mijloacelor financiare destinate dezvoltării agriculturii şi mediului rural.

Implementatorul Programului este Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Program va derula o perioadă de pilotare de 36 de luni, cu posibilitate de extindere a acestuia.

Similare
RECOMANDĂRI