AIPA a reluat procesul de autorizare a cererilor recepţionate în anul 2020
Vizualizari:

AIPA a reluat procesul de autorizare a cererilor recepţionate în anul 2020

Odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru 2021, AIPA a reluat procesul de autorizare a cererilor de solicitare a sprijinului financiar din anul 2020, rămase fără acoperire financiară, din cauza epuizării mijloacelor Fondului naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural (FNDAMR) pentru anul 2020.

Instituţia menţionează că în 2020, a fost recepţionat un număr de 7448 dosare de solicitare a sprijinului financiar, pentru 4392 producători agricoli unici, în valoare totală de peste 1,2 miliarde lei.

Statul, prin intermediul Fondului naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, sprijină producătorii agricoli ce au efectuat investiţii în construcţia de sere, înfiinţarea plantaţiilor multianuale, procurarea tehnicii agricole, în dezvoltarea sectorul zootehnic, agricultura ecologică, promovarea produselor pe pieţele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale, crearea sau extinderea unităţilor meşteşugăreşti etc.

Pentru anul 2021, conform Legii bugetului de stat mărimea Fondul naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural constituie 1,1 miliarde de lei.
Similare
RECOMANDĂRI