Alte trei categorii de producători vor primi compensaţii pentru consumul de gaz
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Alte trei categorii de producători vor primi compensaţii pentru consumul de gaz

Lista beneficiarilor non-casnici de compensaţii pentru gaz a fost extinsă cu încă 3 categorii de activităţi economice. Totodată, a fost extins şi termenul de depunere a solicitărilor din partea consumatorilor non-casnici, până la data de 13 mai curent. Decizia a fost aprobată de Comisia pentru Situaţii Excepţionale (CSE).

Suplimentar, în lista beneficiarilor, la cele 17 categorii care fac parte din Clasificatorul Activităţilor din Economia Moldovei (CAEM), au fost incluse domeniile: Fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase (C1072); Fabricarea altor produse alimentare (C1082); Fabricarea articolelor din hârtie şi carton (C1721). 

Sunt eligibili pentru compensaţii consumatorii non-casnici care procură de la furnizorii de gaze naturale, activează în domeniile specificate în decizia CSE, şi ale căror plăţi pentru gazele naturale (fără TVA), consumate lunar, reprezintă cel puţin 5% din volumul de vânzări din luna respectivă.

Compensaţia va constitui 100% din diferenţa în urma majorării preţurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, dar nu mai mult de 1,5 milioane lei per consumator şi va fi oferită pentru perioada ianuarie-martie 2022. Din suma compensată se va exclude compensarea pentru primii 500 m3 consumaţi lunar pentru care a fost efectuată compensarea conform Dispoziţiei nr.3 din 01 februarie 2022 a CSE.

Până în prezent, 65 de agenţi economici au completat cererea pentru compensaţii.

Similare
RECOMANDĂRI