Asociaţiile de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului pot obţine de la Uniunea Europeană granturi pentru proiecte de colaborare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Asociaţiile de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului pot obţine de la Uniunea Europeană granturi pentru proiecte de colaborare

Uniunea Europeană oferă suport financiar nerambursabil/granturi pentru realizarea proiectelor de creare sau consolidare a platformelor de cooperare între asociaţiile de afaceri şi ONG-urile de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Sunt invitate să depună dosarele pentru finanţări în valoare de până la 25 000 de euro organizaţiile non-profit atât din dreapta, cât şi din stânga Nistrului. Proiectele trebuie să conţină iniţiative de cooperare în domeniul afacerilor şi de consolidare a încrederii între asociaţiile de afaceri şi ONG-urile de pe ambele maluri ale Nistrului. Perioada de realizare a proiectelor este octombrie 2019 – octombrie 2021.

Seminare de informare vor avea loc la Chişinău, pe data de 5 august, la ora 11.00, în incinta hotelului Jolly Alon, şi la Tiraspol, pe 6 august, ora 11.00, în incinta hotelului Rossia.

Anunţul privind programul de granturi, Ghidul solicitantului şi Formularul de solicitare a finanţării pot fi descărcate de aici. Data limită pentru depunerea proiectelor este 28 august 2019, 16.00 ora locală.

Anterior, 8 platforme de cooperare între asociaţii de afaceri de pe malurile Nistrului au beneficiat de finanţare din fonduri europene. Datorită acestora, agricultori de pe ambele maluri şi-au promovat produsele la standuri comune la târguri internaţionale şi au încheiat contracte de export pe pieţe occidentale.  De asemenea, au fost create centre de informare turistică la Chişinău şi la Tiraspol, a fost deschis un centru de promovare a agriculturii ecologice, iar mediul de afaceri a obţinut posibilitatea de a accesa date privind piaţa din stânga Nistrului, în baza unui parteneriat între Camera de Comerţ şi Industrie din Tiraspol şi Camera de Comerţ şi Industrie Moldo-Franceză.

Concursul este lansat de Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, care contribuie la  sporirea gradului de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare. Programul este finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI