Avia Invest, nedumerită de solicitarea Autorităţii Aeronautice Civile. Explicaţia companiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Avia Invest, nedumerită de solicitarea Autorităţii Aeronautice Civile. Explicaţia companiei

Concesionarul Aeroportului Internaţional Chişinău, compania Avia Invest îşi exprimă nedumerirea în legătură cu solicitarea venită din partea Autorităţii Aeronautice Civile, cu privire la prezentarea bazei de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare pentru anul 2020. Compania spune că mărimea şi metoda de calcul a tarifelor aeroportuare au fost aprobate tocmai prin ordinul Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova încă din anul 2007. 

„Din momentul înfiinţării Aeroportului Internaţional Chişinău în 1995 şi până în prezent, toate taxele aeroportuare au fost instituite de autorităţile statului şi anume Administraţia de Stat a Aviaţiei Civile, iar ulterior de către succesorul ei Autoritatea Aeronautică Civilă. Metodologia de calcul a tarifelor aeroportului nu a fost niciodată stabilită de concesionarul aeroportului. Avia Invest nu a modificat mărimea tarifelor şi a altor plăţi aeroportuare, fiind în vigoare cele percepute până la semnarea contractului de concesiune în 2013”, se spune într-un comunicat al companiei.

Amintim în acest sens că, AAC a anunţat săptăâna trecută că, în urma unei solicitări oficiale, compania Avia Invest a refuzat să prezinte baza de cost a tarifelor pentru serviciile aeroportuare pentru anul 2020.  Drept urmare, ACC a depus o sesizare pe acest caz la  Inspectoratul de Poliţie Botanica, în vederea iniţierii unui proces contravenţional în privinţa ”Avia Invest” SRL şi administratorului societăţii menţionate.

Cât priveşte sesizarea făcută de AAC la poliţie, administraţia Avia Invest mai spune că este încrezătoare în compentenţa instituţiilor abilitate de a-şi face munca în conformitate cu prevederile legale.
Similare
RECOMANDĂRI