Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Basarabenii de peste hotare trimit acasă tot mai puţini bani

Basarabenii de peste hotare au trimis acasă, în cel de-al doilea trimestru al anului, peste 300 de milioane de dolari. Cifra este în scădere, cu 8,5 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Băncii Naţionale a Moldovei, făcute publice astăzi.

Datele băncii arată că 82,8 la sută din transferuri au fost facute prin sisteme de remitere a banilor, fără deschiderea unor conturi bancare, iar 17,2 la sută au fost viramente bancare. Transferurile din Uniunea Europeană au înregistrat o pondere de 46,4 la sută, în creştere cu 6,4 puncte procentuale, comparativ cu perioada similară a anului precedent. 22,7 la suta din banii trimisi in Republica Moldova provin din statele CSI, în scadere cu 6,5 puncte procentuale, menţionează Banca Naţională. Transferurile din alte tari, cu excepţia UE şi CSI, s-au ridicat la 30,9 la sută din total.
 
PONDEREA TRANSFERURILOR BĂNEŞTI:
Uniunea Europeană – 46,4%
CSI – 22,7%
Alte state – 30,9%
 
Banca Naţională a Moldovei atenţionează că transferurile de bani din străinătate efectuate prin intermediul băncilor nu constau doar din remiterile cetăţenilor Republicii Moldova care lucrează peste hotare. Acestea includ şi alte transferuri, care, însă, prezintă mai puţin de doi la sută din total.
 
Similare
RECOMANDĂRI