BNM va putea prelungi perioada de desemnare a unui administrator temporar ori de câte ori va fi necesar
Sursa foto:bnm.md Vizualizari:

BNM va putea prelungi perioada de desemnare a unui administrator temporar ori de câte ori va fi necesar

Banca Naţională a Moldovei va putea prelungi, în mod excepţional, perioada de desemnare a unui administrator temporar, ori de câte ori va fi necesar. Parlamentul a votat, în şedinţa de astăzi, modificarea Legii privind redresarea şi rezoluţia băncilor, în lectură finală.

Potrivit noilor reglementări, Banca Naţională a Moldovei poate prelungi, în mod excepţional, perioada de desemnare a unui administrator temporar, ori de câte ori este necesar, în cazul în care condiţiile privind desemnarea administratorului temporar continuă să fie îndeplinite. Perioada de desemnare a unui administrator temporar nu trebuie să depăşească un an.
 
Banca Naţională a Moldovei, în calitate de autoritate competentă, este responsabilă pentru a determina în ce măsură sunt îndeplinite condiţiile pentru menţinerea unui administrator temporar şi pentru a justifica o astfel de decizie în faţa acţionarilor.
 
Potrivit autorilor, în prezent, această perioadă poate fi reînnoită, în mod excepţional, în cazul în care condiţiile privind desemnarea administratorului temporar continuă să fie îndeplinite. Legislaţia în vigoare nu prevede de câte ori poate fi prelungită perioada de desemnare a unui administrator temporar.
 
Modificările au fost susţinute, în lectură finală, de către 52 de deputaţi din cei prezenţi la şedinţă.
Similare
RECOMANDĂRI