BNM vine cu precizări privind moneda virtuală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

BNM vine cu precizări privind moneda virtuală

Banca Naţională a Moldovei atenţionează publicul că, urmare unor informaţii recente difuzate în presă, se creează percepţii confuze şi incorecte precum că utilizarea şi tranzacţionarea aşa-ziselor monede virtuale ar avea loc sub aria de atribuţii a BNM sau cu permisiunea acesteia.

BNM spune că nu a acordat nicio autorizaţie în acest sens. Totodată, BNM subliniază că scrisorile sale nu pot fi tratate drept permisiuni pentru punerea în aplicare a iniţiativelor sau a produselor de investiţii legate de crearea unei platforme de tranzacţionare cu aşa-numita monedă virtuală.

Banca Naţională reiterează opiniile expuse anterior şi informează că monedele virtuale nu sunt monede în sensul comun al termenului, ci reprezintă active virtuale fără acoperire reală şi garantare de acceptare ca mijloc de plată din partea autorităţii monetare şi de rambursare a acesteia. Criptovalutele nu sunt potrivite pentru a fi utilizate ca mijloc de plată şi prezintă un grad de investiţie extrem de speculativ. Investitorii în aceste active sunt expuşi unui risc ridicat de pierdere a mijloacelor investite, fără nicio garanţie sau protecţie a acestora.
Similare
RECOMANDĂRI