Ce companie a câştigat licitaţia de achiziţie a energiei electrice până în martie 2021
Vizualizari:

Ce companie a câştigat licitaţia de achiziţie a energiei electrice până în martie 2021

Compania S.A. ”ENERGOCOM” a anunţat că a prelungit contractul de furnizare a energiei electrice încheiat cu ЗАО ”Молдавская ГРЭС”, respectiv şi-a adjudecat oferta privind achiziţia energiei electrice pentru perioada 1 iulie 2020 - 31 martie 2021.

Potrivit informaţiilor, contractul prevede acoperirea cantităţii necesare de energie electrică la un preţ cu cca 2,5% mai mic decât preţul energiei electrice procurate în prezent. Noile prevederi contractuale intră în vigoare la 1 august şi sunt valabile până la 31 martie 2021, scrie Bizlaw.md.

”ENERGOCOM” a participat în calitate de ofertant la licitaţia privind achiziţia energiei electrice desfăşurată la 22 iunie de către furnizorii reglementaţi de energie electrică, operatorii sistemelor de distribuţie şi operatorul sistemului de transport, în rezultatul căreia a devenit câştigătoarea, oferind cel mai avantajos preţ.

Compania urmează să încheie contracte de furnizare a energiei electrice, pe perioada respectivă, pentru acoperirea integrală a necesităţilor de energie electrică ale furnizorilor reglementaţi de energie electrică, operatorilor sistemelor de distribuţie şi operatorului sistemului de transport, care vor fi transmise ulterior spre avizare Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Conform noilor condiţii contractuale, începând cu 1 iulie, preţul de furnizare a energiei electrice de la S.A. „ENERGOCOM” către agenţii economici menţionaţi va constitui 48,65 USD/MWh, cu cca 2,5% mai mic decât preţul aplicat în baza contractelor existente în mărime de 49,90 USD/MWh.

Precizăm că şi ”Premier Energy” (ex ”Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”) a anunţat că a adjudecat oferta privind achiziţia energiei electrice pentru următoarea perioadă (01.07.2020 - 31.03.2021).

Potrivit informaţiilor companie, la licitaţie, desfăşurată la 22 iunie, au participat trei furnizori: S.A. ”Energocom”, ЧАО ”ДТЭК Павлоградуголь” şi ООО ”ДЕ Трейдинг”.

Producătorul ЗАО ”Mолдавская ГРЭС” s-a retras oficial din concurs în favoarea furnizorului S.A. „Energocom”.

În urma a două runde de negocieri, S.A. ”Energocom” a prezentat o ofertă îmbunătăţită şi a fost desemnată în calitate de câştigător al licitaţiei.

Similare
RECOMANDĂRI